Taimaa puhkus: hotell ja lennukid

Mõne sõnaga meie ööbimiskohast. Pesitseme me need kaks nädalat kuurortis nimega Centara Grand West Sands Resort & Villas Phuket. Hotelli tärnidega on nii, nagu ikka – ise nimetavad end viie tärniga, Finnmatkat ütleb, et neli pluss. Hotell koosneb tegelikult suurest kompleksist, kus on 9 maja numbritubadega ja siis veel lisaks hunnik kahte sorti villasid, lisaks vastuvõtumaja (kus ka trennisaal), SPA, veekeskus, basseinid jms. Meie ööbime ühes tavalises toas. No tegelikult on need toad siin (vähemalt meie majas) rohkem korteri moodi. Mehis luges kokku ja sai meie toas kokku 5 tuba: köök, elutuba, tualett (vets, dušš ja mullivann), magamistuba ja rõdu. Lisaks veel garderoob.

Kööginurk on täisvarustuses – selles on olemas kõik, mida ühes köögis vaja võiks minna. Siit leiab nii pliidi, mikrolaineahju kui külmkapi, lisaks veel mikseri ja röstri. Ja loomulikult on olemas kõikvõimalikud potid-pannid ja taldrikud ning noad-kahvlid-lusikad. Seega saaks siin täiesti vabalt elada ja süüa teha – ainult toiduained on puudu (teepakid on olemas). Ehk siis selline mõnus äraolemine on täiesti võimalik, kus hommikusöök on toa hinnas ja muud söögid teed ise. ALL INCLUSIVE on muidugi kõikse mugavam variant. Kööginurk tegelikult nii väga väike ei olegi – mõnes korteris Eestis on tunduvalt väiksem köök.

Elutoas on mõnus pehme diivan, laud ja telerilaud. Telereid on kaks – magamistoas natuke väiksem; elutoa oma on vast 46 tolli – mõlemad on Samsungi LCD telekad. Elutoas on lisaks  veel DVD-mängija. Oleks teadnud, et siin nii normaalne tehnika toas on, oleks vastava juhtmestiku kaasa võtnud ja kaameraga tehtud filme normaalselt vaadata saanud. Elutoast pääseb rõdule, kus on 4 tooli, lauake ja riidekuivatusrest. Meie rõdule paistab päike hommikupoole ja õhtupoole. Telekas näitab mitukümmend kanalit (tutvustava jutu järgi lausa 40, aga reaalselt hüppab elutoas peale 37-t kohe uuesti 1 peale). Esindatud on uudised, filmid ja kohalikud, araabia ning hiina kanalid. Ka Disney kanal on olemas, seega saab ka Mehis miskit vaadata.

Magamistoas on suur voodi (alt vaadates tõenäoliselt 2 voodit, mille peal on suur madrats), telekalaud ja kaks öökappi – üpris standardvärk.

Tualett on mõnusalt suur – sinna mahub vabalt nii pott, kraanikauss, duššinurk kui ka mullivann. Mullivanni kohta avastasime täna huvitava omaduse – kui sinna vett lasta, siis täitub magamistoa põrand veega – see on küll väga huvitav lahendus, aga homme uurime kohalike käest, kas kuidagi kuivemalt ka saaks kasutada seda mullivanni.

Lisaks siis täismõõdus kappe ja riiuleid päris palju. Ja loomulikult šeif, mis tegelikult ei ole seina külge kinnitatud. Muud vajalikud asjad on ka kõik olemas – triikraud/laud, föön ja pistikupesad on sellised kohalikud, kuhu meie europistikud siiski sisse poevad.

Tuba käiakse korra päevas koristamas – see tähendab siis rätikute vahetamist (nagu ikka – rätik põrandal tähendab vahetust, rätik riiulil tähendab, et kasutame veel), põranda pühkimist (voodi ega muude esemete alt ei pühita) ja natuke koristamist. Ah jaa – joogivett tuuakse korralikult iga päev 3 pudelit. Hambaid oleme kraaniveega pesnud ja seni veel elame.

Kliimaseadmed on mõlemas toas – ukse juures pult, kus saab temperatuuri määrata ja siis lae all olev seade undab. 25 kraadi on natuke külm, samas 26-ga magada öösel üldse ei saa. Külma puhub toa kaugemasse nurka, aga magamistoas tähendab see akna all magajale otse pihta. Nii on 25 kraadi päris jahe.

Ja loomulikult – tänapäeval kõige tähtsam omadus hotelli juures 😉 – tubades on tasuta WIFI. Täiesti norm kiirusega – kui koormust vähem, saab skypega isegi videokõnesid teha. Netti kasutame siin ainult kodustega suhtlemiseks ja juttude ülespanemiseks, tööasju pole ma seni vaadanud, ausõna!

Üldiselt on see meie maja ja tuba küllaltki korralik ja kaasaegne, seega kurta ei saa (loodame, et see vanni probleem ka mingitpidi lahendatud saab).

Nagu juba varem öeldud, on selle hotelli juures lisaomaduseks mõnusalt lähedal asuv lennuväli. Rõdul olles võib mõnuga aega viita lugedes maanduvaid ja tõusvaid lennukeid ning pidades arvet, milline lennufirma kõige tihedamini siin lendab (OK, pole eriti mõtet lugeda – arvatavasti osutub võitjaks Thai Airlines vms). Maandumisrada on ühesõnaga  ~300 meetri kaugusel. Lennukeid käib siin igas mõõdus ja iga suurusega ning kõiksugu mootoritega, lisaks siis ka vahetevahel helikopterid. Rannas ja rannaäärses restoranis on mõnus tunne, kui lennukid enam-vähem üle pea lendavad madalalt. Huvitaval kombel on hotelli enda veebis kangekaelselt kirjas, et see asub Phuketi ühes vaikseimas rannas (tegelikult on neil õigus – rand on vaikne, kuna inimesi on vähe), samas ainult 15 minutit autosõitu lennujaama – selle ajaga jõuab tegelikult päris kaugele lennujaamast, aga reaalselt tähendab see, et tee teeb suure kaare ja jõuab enam-vähem samasse kohta tagasi 😉 Finnmatkat lehelt on võimalik vastav lennujaama läheduse hoiatus üles leida, aga nad väidavad kangekaelselt, et aknad on helikindlad – no mina küll ei tea, mis aken see olema peab; või on aknad tõesti helikindlad, aga seinad lasevad heli vabalt läbi 😉

Pildiseeria nähtav siin.